O MUZEU
Muzea zabývající se historií gastronomie jsou novinkou a doposud jich po světě není mnoho.
I naše země zatím čekala na přehlednou sbírku informací o historii kuchařského umění a pohostinství u nás. Neomezujeme se na prezentaci sbírek artefaktů tradičním muzejním způsobem, ale vytváříme prostor, ve kterém poutavým způsobem představujeme široké veřejnosti historii vztahu člověka k přípravě pokrmů a jejich konzumaci od doby domestikace ohně až po současnost.
Posláním Muzea gastronomie je přístupnou prožitkovou formou vzdělávat veřejnost v oblasti zdravé a chutné výživy, ve schopnosti ocenit kvalitu pokrmů a nápojů, a povýšit tak akt stravování na kulturní zážitek.
Těšíme se na vás Nina a Ladislav Provaan
PŘÍSLOVÍ ZE STARÉHO ŘECKA
Polovina toho, co sníme, nás udržuje při životě, druhá polovina živí lékaře.
MUZEUM BOHUŽEL NEMÁ BEZBARIÉROVÝ PŘÍSTUP.