STÁLÁ EXPOZICE
V Muzeu gastronomie můžete podniknout procházku dějinami tepelné úpravy a konzervace potravin, vývojem kuchyní a sporáků od pravěku po současnost a seznámíte se i se špičkovou technikou současnosti.
Vedle bohatě ilustrovaných panelů, rekonstrukcí historických interiérů a zajímavých artefaktů nechybí ani nejmodernější audiovizuální prezentace.
Historie úpravy pokrmů – základní linie muzea vás provede od domestikace ohně, pravěkého ohniště a vaření bez nádob přes dýmnou a krbovou kuchyň až po mikrovlnou troubu a konvektory.
Stolování – v této sekci projdete historií příborů a úpravy jídelní tabule včetně základních pravidel stolování.
Galerie světových kuchařů přibližuje filozofii i recepty slavných kuchařů i gastronomů.
Síň slávy české gastronomie a pohostinství představuje významné české kuchaře, cukráře, spisovatele, hoteliéry i výrobce kuchyňského vybavení z dávné i nedávné minulosti.
Muzeum gastronomie Praha je otevřeno pro každého, koho přitahuje fascinující svět gastronomie a pohostinství. Zajímavé informace najde nejen laická, ale i odborná veřejnost všech věkových kategorií.
Vícejazyčné překlady zpřístupní expozici i zahraničním turistům.