STÁLÁ EXPOZICE

StolováníV Muzeu gastronomie můžete podniknout procházku dějinami tepelné úpravy a konzervace potravin, vývojem kuchyní a sporáků od pravěku po současnost a seznámíte se i se špičkovou technikou současnosti.

Vedle bohatě ilustrovaných panelů, rekonstrukcí historických interiérů a zajímavých artefaktů nechybí ani nejmodernější audiovizuální prezentace.

Historie úpravy pokrmů základní linie muzea vás provede od domestikace ohně, pravěkého ohniště a vaření bez nádob přes dýmnou a krbovou kuchyň až po mikrovlnou troubu a konvektory.

Stolování v této sekci projdete historií příborů a úpravy jídelní tabule včetně základních pravidel stolování.

Galerie světových kuchařů přibližuje filozofii i recepty slavných kuchařů i gastronomů.

Historie úpravy pokrmů

Síň slávy české gastronomie a pohostinství představuje významné české kuchaře, cukráře, spisovatele, hoteliéry i výrobce kuchyňského vybavení z dávné i nedávné minulosti.

Muzeum gastronomie Praha je otevřeno pro každého, koho přitahuje fascinující svět gastronomie a pohostinství. Zajímavé informace najde nejen laická, ale i odborná veřejnost všech věkových kategorií.

Vícejazyčné překlady zpřístupní expozici i zahraničním turistům.